Pravo

Pozdravljeni. Z izvenzakonskim partnerjem živiva skupaj že deset let. Pred...

Pomodrela dlesen

18.2.2017  |  (1344 dni)

Pred približno petnajstimi leti mi je zobozdravnik pobrusil enico, mi vstavil štif in nataknil zob. Kmalu po tem mi je začela dlesen modreti.To me sicer ne boli, je pa na pogled zelo neestetsko. Od takrat sem obiskala kar nekaj zobozdravnikov glede tega problema, mnenja pa so bila različna. Od tega, da se ne da nič narediti, do tega, da bi bilo to možno kirurško popraviti. Prosim Vas še za Vaše mnenje, kakšne so možnosti in približno koliko bi me to stalo. Hvala lepa za odgovor.

Odgovor

Spoštovani.

Zelo mi je žal, da se morate soočati s takšnim problemom. Problem je velik in včasih res nerešljiv. Do zabarvanja dlesni pride zaradi uporabe zlitin, ki vsebujejo prevelik delež nežlahtnih kovin. Taka zlitina zato oksidira, oksidi, ki so temne barve, prepojijo zobno korenino in nato še dlesen. Nastane tetovaža, ki se jo da, če ni prevelika, kirurško odstranit. Žal je tako, da so ti materiali za zavarovalnico še danes standard. V razvitem svetu se v glavnem ne uporabljajo več. Obstajajo veliko boljši materiali. So estetsko odlični, biokompatibilnejši ter z odličnimi fizikalnimi lastnostmi. Žal jih zavarovalnica ne priznava in so najverjetneje na voljo le pri zasebnih zobozdravnikih.


Če bi bilo možno opraviti kirurški poseg, je le ta v naši ordinaciji brezplačen. Potrebna je le napotnica, ki pa vam jo lahko izda vaš zobozdravnik ali splošni zdravnik.


Več vam brez kratkega pregleda ne morem odgovorit.

Lep pozdrav, Primož Jevšek.

dr. stomatologije
Zasebna zobna ambulanta
Kidričeva 57 (stavba pri krožišču pred zgornjim parkom)
3320 Velenje
tel: 031 211 511

Odpiralni čas:
ponedeljek in četrtek: 14.00 - 19.30
torek in petek: 8.00 - 13.00
sreda, sobota in nedelja zaprto
 

Vprašanja in odgovori