Prosti čas

Zanima me, če organizirate potovanje tudi za enega samega potnika.

Tibet

20.9.2017  |  (886 dni)

Že dolgo razmišljam o trekingu na streho sveta. In glede na to, da imate v programu Mustagh Ata, me zanima nekaj več podrobnosti: trajanje, najboljši termin, okvirni program, okvirna cena, je to samo vzpon na vrh ali je mogoče računati tudi na nekoliko daljši klasičen treking. Hvala za odgovor.

Odgovor

Pozdravljeni. 


Odprave na Mustagh Ata še nimamo v programu, ampak bo kmalu na voljo za indicidualne odhode. Goro pa seveda dobro poznamo zaradi odprave izpred nekaj let. Vzpon na Mustagh Ata ni treking, ampak je pravi že alpinistični vzpon za katerega potrebujete en mesec časa. Najbolj stanovitno vreme je poleti (julij in avgust) - takrat je tudi najboljši termin za vzpon. Seveda pa Mustagh Ata ni primeren za začetnike, ampak so potrebne predhodne izkušnje iz Alp in višje nadmorske višine. V kolikor o vzponu vseeno razmišljate, predlagam da se obrnete na gorskega vodnika. Celotna odprava stane več tisoč evrov (odvisno kaj je vključeno in kaj ni). 

Za pripravo na Mustagh Ata predlagam kakšnega izmed naših treking odprav: Damavand, Elbrus, Kilimanjaro in druge ali klasični trekingi: Maroko, Tenerife, Madeira in drugi. 

Več lahko prebrskate na: https://www.izimanija.si

turistična Agencija
Turistična agencija za aktivna potovanja in zaključene skupine.
 

Vprašanja in odgovori