Izobraževanje in družina

Imam prijatelja starega 31 let, za katerega menim da je pameten, poln...

Kako omožiti samsko sestro

29.8.2017  |  (1152 dni)

Imam sestro, ki je že rahlo čez štirideset in še vedno samska. Pred leti je sicer imela resnega fanta, zdaj pa že dolgo nikogar. Je privlačne zunanjosti, ko pa se ji poskusi kdo približati, ga grobo odžene. Živi pri starših in redko zapušča domači kraj. Ker je res prijetna oseba in ker vem da si želi družine (in se ji čas počasi izteka), bi ji rada pomagala, ampak ne vem kako.

ODGOVORI

Maja, gimnazijka
21 let

Sestro poskusi redno peljati kam, kjer bo lahko spoznala koga novega. To ne rabijo biti zabave, naj bodo kakšni planinski izleti, prireditve ali kaj podobnega. Glavno je, da se lahko sprosti in da ne bo glavni fokus na iskanju fanta. Tako bo morda mimogrede spoznala nekoga novega in se z njim ujela, vendar bo vse skupaj malo bolj sproščeno in diskretno kot pa na kakšni zabavi. Ker bo vse bolj potekalo malo bolj naravno in počasi, je manjša verjetnost, da bo čutila potrebo po odganjanju. Glavno je, da si najprej najde prijatelja, ob katerem ji bo udobno, in morda bo iz prijateljstva kasneje zraslo nekaj več.

Karmen, samostojna podjetnica
49 let

No mislim, da ženska pri tej starosti že ve kaj hoče in tudi najde način da to dobi. Čeprav imate lepe namene, ji boste težko pomagali dokler se sama ne odloči narediti spremembe. Verjetno obstaja razlog, da vsakega interesenta odžene. Mogoče je imela slabo izkušnjo, ima kakšno travmo ali je pa celo drugače spolno usmerjena. Ali ji pa preprosto ustreza samsko življenje. Žal je v naši družbi še vedno zelo zakoreninjena miselnost, da ženska mora imeti družino. Drugače je nekako čudna, drugačna, celo manjvredna. Predlagam, da ste sestri še naprej dobra družba in predvsem sestra, skrb za njeno intimo pa prepustite njej sami.

Matjaž, programer
48 let

Če jo do 40+ ni zagrabilo, da bi imela fanta (moža), potem je malo verjetno, da jo bo zdaj. Še manj pa, da bi ji lahko ti pomagala pri tem. Nekateri se enostavno odločijo, da niso za zvezo ali za otroke, si najdejo druge hobije in živijo tako. Sicer so taki ljudje redki, so pa. Če bi si tako zelo želela nekoga ob sebi, bi se verjetno že sama potrudila.