Zdravje

Zadnje leto imam težave z želodcem. Rane so se sicer pocelile, vnetja pa se...

Empatija

18.2.2018  |  (978 dni)

Je mogoče nekje pri petdesetih še pridobiti empatijo? Moj mož namreč sploh ne "začuti" drugih ljudi (ne po obrazni mimiki, ne po govorici telesa, ne po branju med vrsticami) in me zanima, če se je tega mogoče naučiti.

Odgovor

Pozdravljeni,


vsekakor se čustvene inteligence lahko naučimo in res ni nikoli prepozno, da jo pričnemo razvijati. Če boste malo pobrskala po spletu, boste našla kar nekaj strokovnjakov, ki se s tem ukvarjajo, izvajajo terapije, delavnice in seminarje na to temo. Seveda pa obstaja na to temo kar nekaj knjig. Najbolj ključno pa je, da je vaš mož pripravljen na delo na sebi in si mora predvsem sam želeti, da te veščine osvoji.


Želim vam vse dobro.

univ. dipl. psih.
V centru Platea svetujemo in nudimo celostno podporo staršem in otrokom, ko se soočajo s čustvenimi, vedenjskimi in vzgojnimi izzivi. Otrokom in mladostnikom pomagamo premostiti stiske, da ponovno začutijo pogum in zaupanje vase, staršem pa, da skozi osebno transformacijo pridobijo energijo in samozavest za sočutno vzgojo, modrost za razumevanje ter potrpežljivost za čudovite odnose s svojimi otroki. Ker se zavzemamo za celosten pristop k reševanju stisk, vam psihologi in terapevti nudimo podporo s svetovanjem in pogovorom ter tudi energetko podporo, obraznorefleksoterapijo in terapijo s pomočjo konja. Pomemben del našega programa je tudi svetovanje glede prehrane in zdravega življenjskega sloga. Trdno verjamemo, da ima vsak izziv, s katerim se srečujemo starši oziroma naši otroci, rešitev. Naša naloga je, da najdemo najbolj ustrezen način reševanja in odkrijemo pot, po kateri vsak posameznik najlažje hodi. Strmimo k temu, da starši in otroci kljub morda težkim življenjskimi situacijami dobijo čudovita krila, ki jim omogočajo, da samozavestno, odločno ter z zaupanjem v dobro podajo na pot premagovanja izzivov.
 

Vprašanja in odgovori